Thursday, 21 May 2009

susu dan hari lahir aku

salam wbt

abah kata,
"din,hang ni minum la susu..baru la tulang kuat"

cikgu kata,
"murid-murid,awak semua kena rajin minum susu,susu bulih bagi tulang jadi kuat"

okeh..aku memang tak minum susu..andai kata ada susu(pure) saja yang masuk ke mulut aku,all possible way that can lead to vomiting will surely will be acticvated..last skali aku minum susu ni maybe la 18 tahun yang lalu kot..i dont really remember..

so kenapa mereka-mereka ni nak sangat aku minum susu..katanya untuk tulang..oh ya..milk can provide calcium..betul lah tuh..ni lah nak kata bila dah belajar kita tahu semua..haha..bila dibuka buku biochemistry alex u..didapati..paling2 banyak someone needs calcium is 1.2 g..ini untuk budak2 dan juga ibu-ibu yang mengandung..1 gram aje pun..other sources of calcium includes egg yolk and vegetables..thank God..aku makan telur dan sayur..

bukan lah aku nak kata susu ni tak bagus..cumanya nak defend la tindakan aku tak mahu minum susu ni..ALHAMDULILLAH..walaupun aku tak minum susu..sabtu lepas..umur aku dah masuk 22 tahun..syukur..skali lagi aku tegaskan..aku membesar tanpa susu ni('',)

kepada yang diluar sana..minumlah susu..bukan la untuk tulang saja..milk is a good source of vitamins..macam-macam ada..haha

di sini aku nak terima kasih kepada semua yang dah wish aku..tak kesah lah..through fb ke,ym ke,sms ke,the abandoned-for-good fs ke..semua-semua lah..actually,i didn't expect lot of wishes..as aku pun jarang nak wish orang lain..ya la..internet mane ada..oh sekarang aku dah ada broadband ya..haha..anyway..terima kasih banyak2..sangat terharu =')

ok..berkenaan birthday ni..ada suatu masa(dulu-dulu) dalam hidup aku di mana..ramai pulak nak bagi hadiah..i mean from the girls ok..

"din..hepi bestday..moga panjang umo..murah rezki..hehe"
"owh..terima kasih la ye"
"din..nak hadiah tak??nak ape??
"ha?"
"hadiah bestday ko lah"
"owh,tak payah la susah-susah.ko dah wish ni pun kire ok lah..time kasih tau"
"ko ni din..pelik-pelik la..orang nak bagi hadiah pun tak nak"

ya..inilah dialog aku bila bestday je..haha..minta maaf sangat-sangat kepada sesiapa yang berkemungkinan terasa dengan aku..sebenarnya..bukan tak nak ambil hadiah korang..sapa yang tak mahu kan..TAPI..tak sedap hati lah pulak..lepas ni ape kata korang semua,simpan duit tu dan tunggu bila sampai waktunya..berilah hadiah kepada yang paling berhak..for the girls of course la kepada SUAMI anda ya =)

tp..kalau ada yang tetiba muncul depan aku,lepas tu bagi hadiah..memang la aku ambil..adalah sangat tak pandai nak jage hati kawan kalu tolak terus..penat dia beli..

tu saja..

thanks for reading

have a nice day('',)

11 comments:

connie said...

hepi birthday.

din said...

trima kasih('',)

Pok Nik Arep said...

malu2 pulok mu bilo buleh adioh...cit... jgn lupo guno mug aku beli tuh..hehehe

din said...

buke apo deh..

tobak eh malu..hahah

mekasih la bro..ni saye lbih sket ko mu nih..haha..aku guna minum hagah saah..haha

nadiahchem said...

salam din. makan la kurma/balah. rich in calcium.
selamat meninggalkan alam remaja dan masuk alam young adult.

din said...

ye ke chem..tp aku tgk kurma cni.xsmgt jdnya..

anyway..trima kasih

Anonymous said...

"ye ke chem..tp aku tgk kurma cni.xsmgt jdnya.."

nape??

sm.

din said...

slm sm.

emm..bukan ape..cni kurmanya..xde yg mcm kat msia tu.kotak2.dia sume tangkai2..xde masalah kot sbnarnya.haha


psychology je ni

pulak tu..kena tunggu musim je.leceh2

PALESTINE EVERGREEN said...

blog anda telah disenaraikan dalam blog list kami. tahniah! :)

-gaNg- said...

birthday 21st may ke??
waa..same as my brother..
epy belated beday~

smoge b'tmbah usie,,
mke b'tmbah amalnye..
insyaAllah

haha
[yeay,,x suke susu fresh gak!!]

din said...

gang

owh..mine was not on the 21st

16hb la..u can read post ni skali lagi...haha

anyway..trima kasih.

we dont like milk..so jgn lupa mkn benda lain =)