Friday, 11 June 2010

matang

salam wbt

saya ada seorang jr masa dekat mckk(koleq) dulu
saya lupa nama dia..tp saya panggil dia paan la..

muka dia memang horror..sekali tengok memang la otai..
tapi hati baik..
saya memang baik dengan dia..
namun..lepas keluar koleq..tak pernah dengar apa pun pasal si paan ni..
dengar-dengar je dah masuk UTP..
dengar-dengar lagi dah KAWIN pulak dah :)

so saya tanya pokyan(well pokyan of course la satu batch dgn dia)
"bro..paan ape cer ha..die tak ada facebook ke??"
"ntah la..susah la nak tau pasal die..ala..ko macam tak tau je..orang dah kawen ni mane main dah facebook semua ni..kita-kita je main"

there was a long pause after pokyan's answer..actually i was thinking..what's that supposed to mean???

ya ya saya tahu..tak semestinya orang dah kawin..dia tak main facebook..
tapi kenapa kita-kita je yang main??

faham ke??

haha..maybe im to far fetched...whatever..
saya perlu kurangkan penggunaan facebook :)
banyak lagi benda penting dalam dunia ni

itu saja..
terima kasih kerana sudi membaca

semoga hari ini hari yang ceria bagi anda

p/s: din kawen tak ada facebook!

9 comments:

Neo Rantissi said...

abg din, Facebook tu apa???

*grinning with sarcasm*

hahaha

hanif hafiz said...

kamu bila lagi

kailan said...

Facebook = muka buku..maka buku la yg patut dihadap..he3

han.nan.ni said...

uhuk33..
aku pun xde facebook..
haahaha

pip said...

nani: eceh..tp ko ade bnde lain heheh =p

din: xpe, nti2 ko deactivate la tuh..hahaha

me: sudah2 la tu buang mase!!

din said...

jenal:hang nak tau ka??p la tanya stalker2 di luar sana..LOL

abu:doakan lah abg ko nih...haha

kailan:hah..pi la baca buku..kata ada xm..kah3

nani:bgus nani..good choice lah

pip..hoho..every now and then la..kena jugak sekali sekala..xpa..mula2 kurangkan sket2 dulu!!!go go

suhailsufian said...

ana ada :)

Anonymous said...

cara kita gunakannya, itu yang penting. kalau dh lagha, baik jauhkn.
tapi sbg tmpt berhubung dgn relative n kwn2 yang halal, xsalah pn.

din said...

ust suhail: haha..anta special case :)

anon: ye2 saya stuju..tp apa yang saya tgk skng ni..if we weight between benefit and adverse effect..byk lagi adverse effect rasenya..but of course..semua bergantung pada penguna tu sendiri :)