Monday, 14 June 2010

gile?

salam wbt

hmmm...saya kena buat assignment..tajuknya osteoarthritis
berapa buku saya guna?
hah,tengok lah..terbaik kan..
and i finished my presentation around 3am..
nice

tak boleh lagi tebal ke buku-buku nih..haha

stay up exam pun tak lama macam tuh.
tapi sebab maruah kena jaga..hahaha
orang lain bentang power belaka..
mana boleh kalah
i think i did OK on that day..of course la doc banyak je comment

duh..baru tahu yang OSTEOARTHRITIS ni mis-nomer rupanya..
there no inflammation to begin with..
its a degenerative disease..
so buat ape nak prescribe anti inflammatory sangat
except kalau ada inflamed tissues la around the joint..
ilmu baru ni :)

esok kelas terkakhir clinical pharma..
i've gained a lot from this course..orang lain bersenang lenang balik awal..kami jugak balik lambat..haha
its ok..InshaAllah banyak faedahnya

khamis ni..ada jamuan..hooray
as dr muhammad said

"i think we need to have a kind of small party..to celebrate the end of this course..as you all know, this is the first time we are conducting this course with you"

sungguh teruja sekali dengan jamuan yang bakal berlangsung..
tak sabar nak makan KUIH!!!..hehehe :)
kawan2 sekalian..sila masak sedap2 ya :p

itu saja..

have a nice day

9 comments:

Cik Duktur Paan MD said...

buat sambal sedap2 ye.mahal ni ikan bilis bagai.

han.nan.ni said...

nape mesti ade jamuan??
haha.xpuas hati an
budak pulmonologist nk join la jamuan nti.
kekeke.gurau je.kang habes semua kuih aku bantai =))
anyway good luck for these few days left..
(perasaan xnak masuk tropikal T_T)

Anonymous said...

ceh, td mula2 volunteer nk bwk air sbb ckp bwk utk Doctor2 jer, skali tetiba bila dah volunteer, kena bwk utk semua pulak..adeyh...hampres.. haha..tkdalar. blh jer insyaAllah.

ps-having a great time too during this course. my record in solving my case, it took me abt 10hrs (2.30pm-12.30am).. but at the end of the day, i feel worth it.. totally satisfied!! hehe

-innocent

'::TaLe of a SlavE::' said...

setuju3..he3..mmg worth it..eventhough case sy x brpe best..tp dpt la idea drugs2 yg bakal kite gune nnt.ha3..(xnk msuk tropikal gak)

din said...

paan: ye paan..inshaAllah sedap..nantikan..hehe

nani:ape kata korang pun buat satu..hehe..bob pandai masak..kitorg ada xm..korg pun ada kan..so all the best lah!!!

mmg mls nak masuk tropical..huh

innocent: haha..xpe..ikhlaskan niat..bgus tu blanja kawan2 ngn docs makan..hehe

pergh ic..lama nya 10 jam..balik2 trus buat..mine tu start da lambat dah..maklum la World Cup lagi..buat sambil tgk bola..mahunya x lama..for sure la kan..

anyway..i think all of us have done a very good job..hehe

TOAS : yup2..mmg berbaloi pun..hehe..btw kuatkan smgt.nak x nak..sebulan jugak kat tropical..haha

Anonymous said...

salam..korang jgn tak tau kitaorg bdk2 grp lain respect same bdk2 pharma...ilmu korang dapat,fuhh...but,everything happens for the best,kan...hehe

din said...

wslm...ye lah tu..haha..respect la sgt kan..anyway..tq

Mohd Zulhilmi Bin Azelan said...

sori din..xdpt tlg ko buat esemen ko ritu..sbb aku dgr citer ko nk gune NSAIDs je..hehe..

nyway thanks sbb tlg aku pilih anti aryhthmic drug ritu..aku sbnrnya pagi sblom nk kene present tu pun was2 lg nk bg beta blocker..siap nk cmpare drug lain lg pagi tu wlaupun tau x smpat dh..haha..

ni la esemen plg srabut prnah aku buat..kenangan2..

papepun..congrats to all pharmacologist! really enjoy the great times..

Anonymous said...

sonok nye zulll ;p