Monday, 5 April 2010

random lagi

salam..moga sesiapa yang baca entry ni..sehat sejahtera hendaknya..

1.nampaknya ada satu perubahan gaya hidup dikalangan budak-budak lecture aku..hehe..nice..makin ramai yang datang kuliah..penuh..that's really good.doc nak mengajar pun semangat kalau macam ni..some even said.. din,its the new me..haha

2.dalam anugerah blog PCI..ada satu kategori ni..blog paling kontroversi..kalau tak salah aku lah..my first reaction..what the??..tak ada benda lain ke nak buat kategori..ni macam nak galakkan orang yang suka kontroversi..makin berkontroversi..as a muslim medical student..kurang2 lah berkontroversi sahabat-sahabatku sekali..buang masa..baik la gi baca al-Quran ke..study ke..lagi bagus..ape kes la mamat-mamat nih..

3.masa mesyuarat PCI dulu..ramai bising JAKSI tak buat kerja katanya..so sekarang aku tengok si JAKSI ni berusaha sedaya upaya..melaksanakan amanah yang diberi(i dont know any of them though)..ada fliers,ada iklan guna email bla bla bla..kalau ada yang tak suka..tak apa..tapi senyap sudah la..please,stop using them as your laughing stock.tak baik..silap-silap boleh tambah dosa..at least diorg ada buat kerja..kita???lu pikir la sendiri!!

4.tiket balik malaysia..kesian aku tengok kawan-kawan aku..im so sorry guys..kalau aku tahu dari awal..lame dah aku bagi tau..anyway..sabar je lah ye..dah semua tau Uni kita ni pelik sikit..we are dealing with the egyptians..not malaysians..heh

5.all i can say is that sometimes i am really dissappointed with the way some of the doctors treat us as a student..period..and of course aku memang jeles gile lah dengan group2 yang doctornya sentiasa ada..concern pasal student2 under mereka..but its ok..nak buat macam mana..sabar dah redha..hehe..jeles jugak dengan gr yang doc siap buat makan-makan..untung badan =)

6.meeting??i hate meeting..muahahaha

7.arsenal lawan esok malam..although aku rase kebarangkalian arsenal nak menang tu tipis..tapi tak ape lah..sokongan still sampai ke minit terakhir..up you gunners!!! nak kalah pun biar bermaruah..tp kalau menang lagi bgus hahaha

8.okeh..point terakhir.ehem.setiap masa yang kita study..setiap masa kita buat study group..adakah kita ingat benda-benda ni yang buatkan kita lulus exam??..adakah kita ingat kejayaan semua adalah dari usaha kita..tak wahai kawan-kawan yang aku sayangi..so jagalah hubungan dengan Allah..Dia jualah penentu segalanya..solat tu pandai-pandai lah jaga..masing-masing dah besar..al Quran jangan lupa..ni dah jadi macam ayah nasihat anak pulak..hehe

itu saja..thanks for reading

have a nice day

wsalam wbt

6 comments:

niktaufik said...

aku suka point 5...

:D

sedih2... T_T....

I'm the new me la...hahahahaha

Mohd Zulhilmi Bin Azelan said...

ingtkn aku sorg je prasan psl 2nd point tu..

pekdahnya?

membuang masa bdk2 yg sudh sedia slalu membuang masa..byk plak lg masa diorg fikir utk mncetuskan kontroversi nant..kononnya utk membuka minda?come on la..

think globally but act locally la..

hanif hafiz said...

i like nik taufik
keh3

ammar Lorh said...

salam datuk..
lama da xkomen2 ni..hahaha
nak exam kan,tyme ni la byk free...hahaha
adush..
mcm2 la now ni kat blog...
y not u tulis pasal kebaikan n keburukan ade blog ni..
hak3x....
ade paedahye wo,sbb nnt org bc ley terasa mane satu yg diorg ye kategori...hahaha
xdela terasa yg mendosakan cam contoh hal umah tangga pun tulis dlm blog...
adush...
nntkan datuk,i terpikir ape tau..org yg da ade blog ni,ble da kawen....xpuas ati skit dgn suami,pi tulis dlm blog...
xpuas ati skit dgn bini,tulis dlm blog...
silap2,ade kes penceraian pertama dr blog....hahaha
nauzubillah....
rahsia or aib seseorg perlula kite jaga kan?ke xperlu ea datuk.....hik3x....
try tulis skit....nnt nak bc n komen skit2....
hahaha
u tau kan i nak exam da....u doakan i n kawan2 i keyh!
hak3x....
doc koen doc,salah etika tuh datuk!
hahaha
blaja etika bes wo....n agey satu,nasihatkan skit kawan2 datuk,jgn ctekan ape2 mengenai patient kat fb la.....etika yg salah tu...:))
kalo sesama kite doc xpe kot prof ckp aritu..yg penting jgn sbut nama.....
hik3x...
panjangla plak.....hahahaa
da kate kite share blog kan datuk?kan3?hahahaah
kemsalam ahli2 umah keyh!caiyok datuk!:p

pejuang 28.5 said...

ala, ko pun same zul.
Cakap org kontroversi, ko pun same je.
Dulu bukan main haramkan couple.
Sekarang lain da.

din said...

ammar
tu la bro..pelik2 aa dak2 cni..
masalah rumah tangga sendri..diam sudah..ni nak bising2 satu duni..haha..loser

internet kan dunia tanpa sempadan..i think those people kena p kelas control marah ke ape ke..cara nak salurkan marah ngn btul ke..

anyway..kita dok cni nak study..study la elok =)

pejuang 28.5
what ever la dude
but kalau ko tnya aku pun
aku akan ckp la..jgn couple la
KAWENNN..hehehe

chill!!