Friday, 23 July 2010

study leave

petang-petang,nak study tak masuk,nak tidur tak lena,jadi jom update..hehe

salam wbt..

berjumpa lagi dengan study leave..tak lama lagi,around 2 minggu lebih..maka berbondong-bondonglah sahabat-sahabat 4th year yang akan balik malaysia..
bagi yang nak kahwin..tahniah2 =D
tak kurang juga yang nak pergi buat umrah..
ada ke yang nak pergi europe??macam tak ada je..haha..

saya?
tak balik lah..kenapa?
ye saya bosan balik malaysia..kawan semua tak ada..
of course lah rindu mak abah..tapi sekarang dah boleh video call..so tak la rindu mana la..haha
kulim tak sempat nak membangun lagi..saya dah balik semula..

even a friend of a friend of mine cakap..
hang ni din..study luaq negara ka apa..tiap-tiap tahun nampak..

so tahun ni saya mencabar diri sendiri..
nak stay sini..berpanas-panasan..
nak rasai rasa puasa kat sini..last time masa 2nd year..itu masa budak-budak lagi..haha

dulu masa mula-mula datang mesir..semua orang rasanya..mesti ada simpan niat..
nak kutip mutiara-mutiara ilmu kat mesir..tapi bila mana sibuk menjengah..habis tinggal harapan..
so summer la waktu yang terbaik :)

at least kalau dah grad nanti..boleh la cakap..aku dulu..pernah jugak stay tak balik malaysia..hehe..even sekali pun jadilah..i think it should be enough..

masa cepat sungguh berlalu..sekarang dah study leave untuk final sem 2 tahun 4..
and supposedly i should step down as SR lah kan..
ingat lagi masa mula-mula jadi SR..apa benda pun tak tahu..tup tup dah nak selesai dah kerja =)
nak cerita ni..kena ada post lain..banyak sangat memori bab ni..

ok..kepada semua kawan-kawan saya..
selamat study lah..
ye saya yakin semua orang macam rasa study leave kali ni rehat-rehat sikit..hehe
tapi jangan la santai sangat..
study kuat-kuat..biar kita score nanti..tunjuk pada docs yang we are competant enough..final 1st sem dulu tu baru warming up je..hehe

robbuna yusahhilna..
dan jangan lupa..doa itu senjata mukmin..
study kuat-kuat..tapi lupa pada Allah..tak guna jugak..

peace

thanks for reading
have a nice day..

2 comments:

CONNIE said...

thnks Din sebab jd SR y berdedikasi, n comited dgn kerja :)

Selamat study, n semoga Allah balas sume jasa baek SR-SR sekalian dgn result y cemerlang.amin

din said...

owh..really its nothing actually..
benda kecik je pun..

anyway..u're welcome..

semoga Allah kurniakan result yang cemerlang buat semua..AMIN