Friday, 7 August 2009

hols so far

aku belum balik kulim lagi

salam wbt..

hi earthlings..cewah..haha..owh aku dah seminggu kat msia..best2..banyak benda aku buat kat cni..ok firstly.malaysia panasss..haha..mesir pun panas..and i personally think egypt is hotter..but sini berpeluh-peluh..mula-mula kekok jugak..lame-lame ok la..din..ko jangan nak bajet sangat..ko orang msia jugak..hehe

sampai-sampai je..terus pegi JALINAN..this year..it was held in Labu N9..ive learned a lot..hmm..maybe i'll write something separate on this..terlalu banyak benda berharga..tak sesuailah nak cerita kat sini..

balik je dari labu..terus pergi kenduri abang PITT dengan CRV yang dipandu kawan tercinta ammar afi(haha)..laju ko bawa kete bai..hish..then berkelana ke klcc..pc fair..aku pun menghabiskan duit yang berbulan-bulan aku simpan tu..xternal 320 gb..maxis broadband..bla bla bla..syiok btul la..haha

that night..stayed at yasir's house..it was my first time i met with his family..baik-baik semuanya..owh..before that..kasut aku hilang..aduhai..i'll forever miss my adidas..kasut mahal aku yang pertama(T-T)..

"ysr..esok ko nak buat ape..xkan nak duk umah aje kot??"
"aku nak cari jam la..pastu beli baju sket2..kita kluar la mane2"
"ok set"

so esoknya ysr bw aku ke OU..also my first time..last2,i was the one who bought a lot of things..ysr tak beli apa pun..haha..hard luck la yasir..

after that..journey ke seremban pulak bermula..sekali lagi aku dengan yasir saja..haha..orang lain semua sibuk..masuk je kms..terus jadi cuak..ada h1n1 la kat sana..so kena la pakai mask..since ramai yang pakai..so tak de la malu sangat..kat sana..jumpa ramai cikgu..ust jamir,ust samir,cikgu khadijah,pn hashimah,cikgu hamidah etc lah..semua pun seronok jumpa kami berdua..hehe

malam tu aku belanja yasir makan..wei...birthday dia duh..hahahaha..so sweet kan..so kat sini aku memang la nak terima kasih sangat-sangat kat yasir..selama aku dok kat sini..banyak la dia teman aku pegi sina..pegi sani..haha..ni namanya ukhuwwah okeh!!!

hebat tak makanan yang aku belanja yasir..hehe

itu je lah buat masa ni..aku ada nak tulis yang berat-berat sikit..tp tunggu balik kulim dulu laa..bila balik msia ni..byk yang aku baru sedar..setakat duk mesir..buka berita harian sekali sekala..tak banyak yang kita paham sebenarnya..huhu

till then
wasalam

p/s : wei EPL dah nak start minggu depan..pok del suruh tulis rewiew sket..hehe..iA pok del..khas untuk ko..selamat buat attachment ya pok del ('',)

6 comments:

pok del said...

hepi hols for u!moga terisi dgn prog. bermanfaat..as HAMBA,ANAK,KAWAN,AHLI MASYARAKAT,hidup ini merupakan suatu medan utk memberi..berilah sebanyak masa yg kita ada utk laksanakan tanggungjwb tersebut..biar terkorban asal tenang di Sana nnti..mai la cn..sure kopok lekor lg sedap dari KLIA!! haha..go go gunners!!

yasir said...

sori la kasut, ada hikmah di sebaliknya, haha..

KMS best.. g la jenguk2. tapi amar afi kate dah tutup harini, huhu..

din said...

to del
mekasih..pergh..ill sure miss ur lecture la del..ekekeke

to ysr
hmm xpa2..ho hard feeling..cewah
ler dah tutup da kms??
baru je smgt sembang ngn pn hashimah..haha

kawan2 diluar sane...hati2 msia tgh endemic h1n1..serius ni

aMmAr aFi said...

hahaha....fuhh.....
name gua ade masuk gak dlm blog geng2 HOT stuff ni.....muahaha....
eh datuk....pok del tu wat attachement ke??
nak wat gak.....waaaaaaaa
bro yasir.....
ble nak kua bli sandal bro???
datuk......awat da blk kulim??
ni yg rindu nih..haha....
ble nak blanje i lakz????
eh...KMS xjd tutup la...juz kuarantin..
i dptla pi smlm....n jumpe ramai gle kwn2 i.....gle ea?
agakla......
membe sekola rendah,menegah n tadika...hahaa.....
sume da lain2.....u u know wut....
3 org telah katekan i makin kurus....KURUS tu.....kurusla sgt...hahaha
papepun bro......bes seyh jln2 dgn kowunk......hahaha
p/s:den bwk laju sbb takut lambat(pc fair nak tutup kot).....hahaha
papepun bes wo dpt mkn kat kenduri kawen......kan2??sedap2!!!!!!!!

din said...

mana ada hot stuff bro..haha
panjang u tulis dato'..bley buat blog lagi satu la kot..ngeh3

aah..padel buat attch..sbb dia dapat surat tu..kita xdpt =(

rindu i ke to'??haha..xpa..kita jumpa lagi kat alex nanti..

wah3..hebat ko..g kms naik BMW..haha

bosan dah ammar duk umah..aduh

Dr Anas MA said...

salam bro
pergh cambest gle holiday korang..
citela2 nanti pasal JALINAN n all
cant wait 2 read.
wlupun xsempat nak update blog, tp sempat je nak baca hang nyer.he3
kla have a blessful holiday.
PS: jgn lupa kita ada ujian tasmi' ble balik mesir nanti.he3