Tuesday, 28 July 2009

post-exam ramblings

salam wbt

hoho..its been a while..ye ke?lama jugak sebenarnya..minta maaf la kepada siapa-siapa yang selalu menjenguk tu..i think ive been through the most hectic period of my life so far..i mean the final exams for this semester(my final sem in the pre-clinical years)..thank God..stress sungguh waktu exam tu..

sebernarnya sekarang ni tengah sebok packing barang ni..flightnya esok..owh im really looking forward to it..moga Allah permudahkan semuanya..hati ni maybe dah lama bukan di mesir..huhu

ok back to business..masa exam yang lepas..aku selalu berharap..cepat la habis exam..tekanan gila dah ni..nak muntah dah bace buku banyak-banyak..eventhough aku takde la struggle gila-gila macam sebelum ni pun(pitt study kuat duh..haha)..maybe i have tolerence to exams kot..haha

then bila habis je sume..hoh..bosan la pulak..ini bukan main-main..ini btul-btul ni..dulu-dulu maybe la aku menghabiskan mase aku dengan surfing internet..sekarang ni..surfing pun dah bosan..hmm..maybe sebab season bola pun tak start lagi..tu yang aku kebosanan yang amat kot..ntah la..

cuti kali ni..lama..sangat lama..dapat raya kat msia..then boleh lepak-lepak lagi 2 3 minggu..kalau tak rancang elok-elok..bak kata jr aku Anas..masa akan meleleh..btul jugak tuh..

"Nafsu kamu jika tidak disibukkan dengan Allah, ia akan menyibukkan kamu dengan perkara-perkara yang batil"

hayati ayat di atas dan paham elok-elok..mendalam maksudnya..jadi harapan aku buat kawan-kawan..especially yang balik malaysia tu..rancang masa kita elok-elok..each year aku balik malaysia..dan aku tahu..awal-awal tu memang seronok..catch up everything dengan family..maklum la..lama sungguh tak jumpa..paling lama pun 2 minggu..then bosan akan mula menjalar..i mean this ok..belajar la dari orang yang dah lama makan garam..

itu je lah buat masa ni..i'll update later..maybe after i've set foot in malaysia =)

selamat bercuti semua..moga bermanfaat ^^

p/s :tak sabar nak balik koleq dengan bucer..yehaa..


4 comments:

-greenscarf- said...

yeah..i can see u tyme nak naek bas td..
waahh..muke pnuh ke'excited'an..ha2
papepn..slamat b'cuti..~

dari nz nun said...

pas adebayor...
nun di sane toure puler yg mengiring...
ade sesape lagi ke???
aishhh...
hehehe

selamat bergembira di msia
ktorg raye kat nz je
hehehe

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

huhu... seronok my 'ym status message' gave an impact to somebody... the mesage got through... seronok sgt2... tapi rasanya dia lagi seronok kot, balik m'sia... betul tak!.. comment atas ni pun kata nampak excited je... can image the expression on you face... huhu... k2... happy hols!

din said...

salam semua..

to greenscarf
waa..boleh perasan excited kah?cool..actually..tgh sakit sbnarnya tu..muka tahan sakit..haha...now dah selamat sampai..alhamdulillah =)

to nz
hek eleh..xde hal la bro..diorg bukan power pun AW beli la sape2 nanti..
ye iA raye cni..hehe

to anas..
hehe..ym status yg berkesan..take care bro..masa kat sana lagi byk..jangan habis dgn tido aje ^^