Saturday, 23 January 2010

tidak menghargai

hanya teguran..sesiapa terasa..jangan makan dalam ya..ambil pengajaran =)

salam wbt

semoga sesiapa yang sedang membaca..dalam keadaan sihat walafiat =)

bukan ada apa sangat pun yang hendak dikongsi..cuma kadang2..rasa tak tentu arah..rasa bersalah..and so on..bla bla bla

kebelakangan ni..docs from the internal medicine dept selalu je bising2..student ponteng..student malas..tak reti appreciate ape yang docs dah buat..dalam kelas makan..doc tgh cakap gelak(kena kat aku pulak tu..doc,saya memang kuat senyum..bukan gelak..huhu)..macam-macam lagi lah..

aku yang sentiasa 'deal' dengan docs ni rasa bersalah sebenarnya..tak dapat nak ajak semua kawan-kawan jadi rajin..sentiasa datang lecture..tak ponteng ILA,TBL,Assignment etc..tapi kalau fikir balik..semua pun dah besar..benda simple je pun..datang kelas..blaja..balik..

kawan-kawan sekalian,

cuba la fikir semula..kanapa kita datang sini..nak duduk rumah tengok movies je ke..nak main game 24 jam ke...ke nak belajar??balik nak jadi dr..nak tolong orang..kalau kat sini dah malas2..macam mana nak kerja nanti..its not easy..tambah2 masa HO..

penat??

semua orang penat..part of life la bai..orang lain boleh buat tak kan kita tak boleh..

ini teguran buat semua..buat diri aku..dan yang lain juga..sama2 la kita tegur menegur..yang sentiasa pergi lecture ni..jangan la biar je kawan2 yang berhajat nak ponteng tu..kawan dah hanyut..tarik la balik..same2 kita tolong menolong..

akhir kalam..aku quote balik la kata dr Iman..maybe xbetul sangat pun..mafhum la..ehehe

...i'm very dissappointed with all of you,

you know what..i put lots of effort preparing this set of questions(TBL),

i spent 3 hours in front of the laptop..

but only few of you come today..

and some of you were eating,laughing..

please..respect your doctors...


itu saja..please..sesiapa pun..jgn terasa hati..

have a nice day

salam wbt

19 comments:

hanif hafiz said...

uhuk2..sdeyh..
terasa..xpenah pun dtg ILA..
mintak maaf..
mmg xleh dtg..

CONNIE said...

nice one Din. ;)

Dr Anas MA said...

welcome to my (past) world bro!he3
sedih melihat kawan2 yg hanyut.
as i said masalah utama kat alexni,
masalah orang dah ilang SERONOK n kabur matlamat dlm tujuan sebenar dtg sini.
Chill bro
Our job is only 2 open d door,
the choice 2 enter,
remains on their hands.
Allah musta'an

PS:teringin dengar hang kasi tazkirah kat dpn lect.new HOT stuff in town. =)

din said...

abu..
xpe..study la elok2
nanti nyesal kang masa clinical hehehe

fariez..
mekasih =)

ex-HOT
tu la pasal..sedih duh..masing2 cam lost kot..xpun sbb diorg xsedar situation kat msia camne..

the prob is..aku nak open the door pun tatau cane..

xpe..kena perah otak sket
anyway..syukran ya 'amm =D

Pok Nik said...

soe SR,...
i'm lost... hehehe

din said...

si kurus..hehe

xpa nik..pasni aku kejut mu sokmo..
xpun aku repot je...muahahahaha

yasir said...

terbaik, hehe. ko kena send kat alexmed ni.

din said...

haha

ui..ko jgn ysr..nanti habis kecoh satu alex..
kite kena elakkan isu2 panas =)
anyway..jom ajak dak2 ni dtg kelas..balik2 muka same je..

sedih duh camni

nini said...

slm.bagus.
patutnya lagi besar,lagi mudah faham.
dah boleh fikir.tp semua pon nk fikir lecture tu bosan.klu kecik boleh rotan2 klu tak pg sekolah.

sama2 lah kita taujih kan kwn2.

biarpun akn ade mulut yg menempelak dgn pelbagai kata2,sabar je la.at least,kita dah mengajak dan menegur.bukankah itu lebeh baek dr mendiamkan diri?

wslm.

Muhammad Fikri B. Abu Hasan said...

sory din..aku slalu makan dlm lecture
tu...hahaha

din said...

nini..

biasa lah...dah besar2 ni..susah sket kalau bab nak nasihat2 ni..
tp belum cuba belum tahu sbnarnya..

all the best la

kubang..

ko pandai sorok2 xpe la...haha
jgn la mkn dlm lecture bro..
mkn gule2 xpe la jugak =)

teringat zaman aku dulu..mkn makan falafel hah..hahaha

nashriq innocent said...

din arsenal..
tu laa psl..daa besar daa..klau cter bab kawen no 1..hehe
smoga Allah mmberi petunjuk kpd kite semua..
jb aper cer?daa mummified blom?ni mcm daa berulat aku rase nih..

Anonymous said...

din,jgn sleeping2 dlm klas ILA..nnt kene tegur dgn doc 3 kali...

Pok Nik said...

perghhh... rugi x dtg pagi tadi..
din kantoi tdo...hehehe

ops!! bro aku mnx maap sbb x dtg pg td..
aku tau ko da kejut...thanx sgt2...
ari ni setan antar die pnye jeneral lah...
soe eh..
jnji sok aku x ponteng..janji doe...
jgn lpe kejut aku k... hehe

Mr Anon said...

bukan saye tak nak pegi. tapi kerusi kat photo lecture hall tu comfy dan gelap sangat. saya pegi pon, last-last buat tahi mata. Pastu orang bising2 sbb asyik2 wat tahi mata. jadi pastu saya berazam nak tido cukup2 agar boleh concentrate mase klinikal.... at least bile saya segar time klinikal xde org mengata dah :D

lagi satu kalau dah tertido, kang kene marah dengan Dr, dah jadi satu hal plak...

tapi insya Allah saya cuba la nak penuhkan kehadiran saya ke kuliah. hohoho... thanks atas peringatan... terkesan dengan kata2 Dr Iman...

el nino said...

ko ketua kelas ke?..sape y ponteng xkan xde hukuman bro..?

Anonymous said...

kalau benarlah niat untuk belajar adalah sepenuhnya kerana Allah, sifat malas/ponteng kelas tidak patut berlaku..

sebagai pelajar Islam, patut tunjuk contoh teladan baik. Perbuatan kita sebagai pelajar Islam sepatutnya menjadi saksi kepada kebenaran..

semoga semua sedar tanggungjawab diri dan sentiasa perbaharui niat dalam melakukan sesuatu..

Anonymous said...

haa...awak tdo dlm kelas ke??hee

btw,tringat 1 crite sy penah bc...satu kumpulan student cm ade daurah kat masjid...so,byk sgt aktvt~masing2 penat!dah tdo2,kene pulak panggil pkul 4 a.m utk usrah...(dahla tgh penat kn!) so,sorang ni,die mmg ngantok gle2,but die pegi jugak...but spnjg usrah,die tdo...
esoknye,die rs bersalah n g mintak maaf kat naqib die...

and naqib die ckp, usrah mlm tu just nk uji sanggup x ahli nye dtg anytime bile panggilan ke arah 'Islam' tu dtg...:)

same goes here...keberkatan tu tetap ada...stp usaha pasti dibls jugak..insyaALLAH!gudluck!

wsslm...

din said...

to all readers..terima kasih kerana membaca dan memberi comments..moga ada manfaat disitu..sama2 kita betulkan niat..ape sebenarnya tujuan kita ke sini..kheir inshaAllah..=)

ckp byk pun xguna..masa utk bertindak..hehe

*****

nash..

duh..apehal ko pulak innocent..haha
jom tolong aku nanti ajak dak2 ni g kelas.. =D

jb?ntah la..takpa..nanti aku update semula

anon1

ala aku bukan tdo la..
"WALLAHI i dont sleep"
ha terdiam doctor tu haha

nik kurus

xpe..aku akan sentiasa kejut mu deh..jgn risau

smlm down gile la..asyik kena attack je.aku xtdo duh..hehe

anon2

xpa..datang je lah..kalau kena marah tdo pun..ok je..doc tak makan org punya

last2 die tanya je
"last night u study very hard ha?"
so xde masalah pun =)

cha

xde la nak kata ketua kelas..more to representative la..haha..mana nak ada hukuman ape2..dah nama pun U kan..masing2 bawa diri masing2 lah..tu yg payah tu

anon3
terima kasih ('',)

anon4

as i said above..sy tak tdo..doc tu yg dok igt sy tdo..xpe la..die xmarah pun..huhu

btw..thnks for sharing a very nice story!!=)