Tuesday, 31 March 2009

saya sayang awak

salam wbt..

awak sayang dia tak?
*sayang la..tak kan x sayang pulak.
abis tu kenapa xpenah tegur?
*cakap mudah la.nak buat tu bukan senang..
awak tu lelaki..bukan perempuan.kan kuat semangat.apa yg susahnya?
*nak tegur perempuan is lot easier than nak tegur kawan sendiri la..kalau setakat kawan je..mungkin senang..tp ni kawan baik.
selama ni xpernah langsung cuba?
*ada sekali.lepas tu dia sedar la sekejap.then buat balik..mcm xde kesedaran langsung je.sedey btul.
agak2 kenapa jadi mcm tu?
*tak tahu lah..mungkin pembawaan diri yg salah..then tak ada sapa yg penah nak tegur.ke saya yg xpernak tunjuk teladan yg elok??erk
jgn lah salahkan diri sendiri pulak.doa lah byk2..iA..Allah tu Maha Pemurah..jgn sekali2 putus ada dgn rahmatNya..ok?
*owh baik..iA..i will('',)

bagi saya..adalah satu kesalahan jika seseorg lelaki keluar bersama2 perempuan..baik berdua ataupun berkumpulan..its totally wrong by any mean ok..tambah2 kalu nak bersuka ria dgn kata lain 'party' *sigh*

i have no intention what so ever utk membantai mana2 pihak ya..ini cuma luahan rasa..hahaha

bercinta??im against it..biar la apa pun..malas nak fikir..
at least for me..its wrong....kenapa?ask me later or find it urself

ya Allah..bukakan lah pintu hati sahabat ku itu..ameen.


salam wbt

12 comments:

Mohd Zulhilmi Bin Azelan said...

sablom kawen - "Saya sayangkn awak dengan sepenuh hati saya..saya dah curahkan segala rasa syg saya pada awak"

salapas kawen - "saya dah bosanla dgn awak..asyik2 muka awak je..dah xde dah rasa syg nk sy curhkn kpd awak..tank dh kosong.."

-muhasabah diri-

din said...

hahaha..zul2..

dah xleh nak couple ni..apa lagi ha.kawen la cepat..ustzh2 dok berebut hang nuh..haha

anyway..tq 4 the quote above

rabbana hablana min azwajina wa zurriyyatina qurotaaqyun wa jaalna lil mutaqinaimama.

Cik Duktur Paan MD said...

tajuk kontroversi gila
haha.

tp serius nk ckp ngan kwn sndri lg susa.
lg besfren.
tp kalau x cakap, smpi bile pon x brubah kot.


din, ko bile nk kawen?

(din kawen)^2.

hehe.

din said...

haha..pandai kan aku pilih tajuk..

saja ja nak buat org tertanya2..

tp kan paan..bila kawan baik ni..
diorg cam senang terasa je..
(ni aku rasa la,sbnarnya xcuba btul2 lagi pun)haha

aih..
blum sampai seru..lepak la..
hahaha

que sera,sera

hani said...

sbb syg member rapat la kene tegur.
seriously, susah. sgt.
tp, da lps ckp. lega..
at least ade gk buat sumthing, than do nothing pas tu lg makan hati sorg2 sbb tgk je x buat ape2.

din said...

hmmm..tu btul la jugak...

makin x tgur mmg makin sakit hati..

but still the right method x jumpa lagi

anyway..thnx hani

CONNIE said...

semoga din bujan jumpe resolusi masalah ni. :)

Bohemian Virtuoso. said...

Quote jap ni, rase menyampah meluap2.
"sablom kawen "saya sayangkan awak dgn sepenuh hati saya" -> Tuan penulis, cakapla kt diri sendiri ye.

Makin banyak dan murah2 talam2 hari ni.

Aku pun din, scara peribadi dah rase x best sgt lepak2 ngan pompuan, tu psl da kurang skang, tak sejiwa. hehe..

Tp kalo lepak ramai2, majlis makan2 ke, ade org tua, cik sahak ndan cik derih ke, tu takpela din.

East & west got differences, but we meet under the name of islam.

Dont take it so hard but dont take it so bad. it's pre-marriage "pusing2" syndrome.

Semoga lena tido. hehe. Malam bagus.

din said...

@ farieza..haha..time kaseh..act tgh kumpul kekuatan ni..haha

@ bro aku..ya la bro..mmg la x nafi..kalu dah ada org tue,majlis mkn2 camtu..aku pun pergi..hehe

pre marrige symtom ke syndrome ke..aku mls da nak pk..kawen je lah senang...muahahaha

kapalhanyut said...

Sabda Rasulullah S.A.W..
Ertinya : Dari Ammar bin Yasir berkata, ia mendengar dari Rasulullah SAW berkata : " Tiga yang tidak memasuki syurga sampai bila-bila iaiatu Si DAYUS, si wanita yang menyerupai lelaki dan orang yang ketagih arak" lalu sahabat berkata : Wahai Rasulullah, kami telah faham erti orang yang ketagih arak, tetapi apakah itu DAYUS? , berkata nabi : "IAITU ORANG YANG TIDAK MEMPERDULIKAN SIAPA YANG MASUK BERTEMU DENGAN AHLINYA (ISTERI DAN ANAK-ANAKNYA) - ( Riwayat At-Tabrani ; Majma az-Zawaid, 4/327 dan rawinya adalah thiqat)

Dari hadith di atas, kita dapat memahami bahawa maksud lelaki DAYUS adalah si suami atau bapa yang langsung tiada perasaan risau dan ambil endah dengan siapa isteri dan anaknya bersama, bertemu, malah sebahagiannya membiarkan sahaja isterinya dan anak perempuannya dipegang dan dipeluk oleh sebarangan lelaki lain.

http://www.zaharuddin.net/content/view/546/99/

abisla..banyak arr ayah2 yang jadi dayus sekarang ni..sapa2 yang dok pegang-pegang n main2 ngan perempuan sedarlah, dalam x sedar anda telah membuatkan ayahnya menjadi dayus..x mustahil anak anda juga akan diperlakukan seperti demikian..nauzubillah..baikla bertaubat cepat2 dan mohon ampun kepada ALLAH dan AYAHnya..

Lil P said...

tajuk pancing beb..hehee..

nice try..

kawan baik senang terase ke? certain situation kot..kdg2 tu ok je..

din said...

rahim-owh time kasih hadith tu.perkongsian yg berguna..hehe

nana-tajuk mmg la kena pandai sket gubahnya..ehehe..gimic la kan

yeah..of course la certain situation..the prob is..situation mana yg sesuai n mana yg x..

oh..just do as u like