Tuesday, 24 March 2009

tramco bla bla bla

salam

hmm..aku bukan la golongan yg suka nak bercerita2 ni..tp ni nak kena cerita jugak..haha
khamis lepas..aku g cairo la kan..pegi khamis,balik jumaat..cepat gile kan..ye la..ada kenduri abg kesayangan weh kat alex ni.haha..so cam biasa pegi balik naik tramco..4 those yg x tahu..tramco ni van la..dulu vannya kecik2..tp skng dah besar dah..
masa nak balik ni..ditakdirkan la..aku kena duk depan..aduii..sabaje lah..dah la sbelah drebar..xleh nak sandar pulak tu..haha..ujian2..xpe la..janji boleh balik awal..
so bermula la perjalanan itu..drebar ni pasal lagu arb die punya la kuat..seb baik la sedap..then tbe2..stop..tgk2 mp3 player dia cam tercabut..haaa..mula la episod itam aku.haha..kononya..dia kata aku salah pulak..sbb kaki aku gerak2..so terkena mp3 dia.siot betul lah..so start dr situ..aku xleh gerak kaki aku..arghh..bodo lah.
kemudian bermula la episod berani mati si drebar ni..fyi..jumaat kat mesir ni cuti..so jln pun lengang..dia punya pecut..hai..aku ngn dia la kot tahu(of course Allah tahu kan)..yg lain tdo..haha..140 km per hour..hahaha..aku mmg ske pun naik kete laju2 ni..tp sbb arb yg bw aku cuak2 la sket kan..
aku pun lalok2..then terlelap..sambil terhangguk2 sbb xleh sandar(jeles btul ngn pok dil n the gang,diorg leh sandar sbb duk kerusi blakang..haha).ttbe BOOM..hah..apadia2????haiya..tayar meletup maa..hahah..action pack btul laa..sbb baik x accident je..lepas benti kat tepi..
aku pun g la tgk..bapak laa..terkoyak kaw2 tayar tuh..(dlm ati..padan muka ko drebar..hahaha).
so lepas dia da pasang smula tayar..dgn bantuan geng2 tramco die yg turut benhenti melihat kejadian(Pak arb mmg la camni..pantang ada benda sket jd tengah jln..mesti benti nak tgk..hish)..
thn..dah siap sume..ape lagi fast n furious la semula..yehaa..140 kembali..dgn skil mencilok yg xleh blah..aku menyenget je keje..haha..sbb laju sgt..tup2..dreba ni bw slow pulak..80 kmj je..ada la dkt2 20 min...ni ape hal ni weii...aku nak sampai cepat ni..tunggu punya tunggu..oho..ada road block rupanya..pandai dia ni..baru aku tringat..dia ada call someone sblm tu..tp cam biasa la aku xpaham sepatah haram pun..maybe kawan2 dia dah inform dia la..pandai2..sejam pastu..aku pun sampai alx..alhamdulillah..lepas dah kuar..pok dil pun kata..

"gile la dok blakang tu..xsedap langsung..sakit belakng laa..asyik melompat je keje"

dlm hati aku..oo ye ke..haha..

p/s kpd sape yg nak naik tramco pasni..pastikan..jgn pilih kerusi depan n blakang skali..highly dengerous..dok tgh2 la..the best =)

5 comments:

Neo Rantissi said...

hahaha, xpa bro, lepaih ni kita pakat naek train faransawi dan asbani!

wallayahemmak said...

hehe....ingatkan kter jek menderita, rupenyer ader jugak orng yang senasib, x pon lebey teruk lagi...peringatan yang aku dapat....papehaL,kesian ke Bok DeL gok...(yeS!!!hahaha!!~...)

din said...

hahah..btul2..aku serik dah..pahni naik train lah duh

haha..tu laa..sian pok del..jadi mangsa keadaan..perghh..syak ada blog..gle cool

wallayahemmak said...

erK!!...
aku nie maen-maen jek din, dop pro mcm ang lagi, hehe...ape orng kate, jauh panggang dari api....isk2!=p

din said...

ekeke..mana pulak aku pro pun..aku pun sedang berjinak2 aje..same2lah kita..haha