Monday, 13 April 2009

hai sedare!!!

you may find some taboo words in this entry to facilitate understanding..sorry

salam wbt

"sedare,saya rasa solat sedara td xsah la..masa sedare sujud td,baju terangkat,
nampak (aurat) blakang"
"lah ye ke..aduh..so nak kena solat semula ke??"
"rasenya"

taib..sekarang aku nak bagitahu..ini ada adalah perbualan yg aku paling tak suka dalam hidup aku..sama ada aku yg menegur atau aku yg ditegur..aduhai.

kita semua tahu..sekarang dah masuk summer(walaupun sekejap panas dan sekejap sejuk)..kan?ha..jadi budaya memakai t-shirt kecik ni pun menjadi trend la..baju kecik ni selesa dan bergaya la dol.mmg pun.ini pendapat majoriti (termasuklah aku..haha).

so din..anda anti ke t-shirt kecik ni??aha..nice question..mana pulak..aku pun suka je pakai..haha
jadi..ape masalahnya???

the problem is..waktu nak solat lah..t-shirt kecik ni..mestilah terangkat either waktu ruku' or waktu sujud..jadi akan tertayang lah aurat2 kita semua..kawan2..aurat kena tutup ya waktu solat..itu antara syarat sah(bagi sesiapa yg lupa).

jadi apa yang patut kita semua buat ya??mudah je pun..here comes the taboo word.anda semua kan pakai BOXER or UNDERWEAR..so waktu nak solat tu..sile2 lah angkat sikit..so that..bila ruku' or sujud,tak ade lah nampak aurat tu..

harap-harap sesiapa yg baca ni..sila ambil berat sikit ok..solat itu tiang agama..tanpa solat hilanglah agama..aku cakap btul la..aku malas gile nak tegur bab2 ni..haha..

sama-samalah saling tegur-menegur..

terima kasih kerana membaca

have a nice day('',)




8 comments:

walla said...

tajuk dyer cooL ler...ske aku, haha!
erm, Din, kalo hok yg terangkat sbb di tiup angin tue...xper kan... ker guane?

yasir said...

aku slalu pakai pagoda kat dlm, tuck in la.

tapi din, aku pun nk ckp. yg manusia2 dok pakai seluar londeh tu buat ape? kadang2 sampai separuh ****** je, mcm dah nak jatuh pon ade. haih!

mohamed shafik shahebeldeen said...

GAY sial!!!

tgk belakang lelaki pun tergoda....

pergh... hahahaha~

Mohd Zulhilmi Bin Azelan said...

mat pit..mat pit..ni bukan mslh gay ke x gay..mslh tutup aurat tu..tu bukn perintah manusia yang oi..tu perintah Allah..

p/s : jd gay pun xbleh..tp klau rase gay(hepi) xpela..

kzx said...

bro..
kena solat lg skali ke cm2?
bkn ikut pkaian asal ke?
kalo asal dh mmg tutup aurat xpe kalo masa solat tbe2 tbuka.
kalo xsilat ustaz ckp cm2 la dlu.
kalo salah sila btulkan aku ye.
hehe..

sarahr said...

LOL.. entry yg simple tp menarik..
yup, stuju.. baju tshirt kecik mmg bergaya.. tp tak trfikir bleh bawa kpd isu ni. pmbntangan prob and 'solution'nye , nicely done. a good reminder to guys out there =)

Bohemian Virtuoso. said...

Aku salu sangkut baju kt tali pinggang.

Jage pun jage jgk, tp jgn was2 teruk sgt.

Sakit tu. Tok Guru Hj Hadi yg katela.

din said...

salam..sori lah lambat nak reply..huhu

syak-haa..xpe rasenya..dlm islam,in most cases yg ada 'ter' xpe je..i'll check ngn ust later

ysr-bgus idea ko tu..diorg igt diorg je kot ada ****** lol..tp aku rase diorg terpengaruh tu..

kzx-ikut jgk la bro..yg masalah skng ni..bju tu mmg cukup2 je tutup aurat time berdiri..tunduk 5 degree je nampak bont*t..so xleh lah

srh-tq

penkt-haha..camne ko sangkut tu..haha..mmg ja jgn was2..at least sape2 yg pki bju kecik2 ni..buat la something(usaha)..xmau bg nampak aurat..tu je

peace out