Wednesday, 17 December 2008

jalan-jalan


salam wbt…
hmm..susah sungguh la nak update blog ni selalu2..aku bz??ya la..dah name pun budak medic(common phrase by all medical students)..tp sbnarnya xde la sibuk mane pun..haha..ok2..kali ni im going to share my disappointment over the eid holiday..
kenapa nak keciwa pulak..raya kan??hmmm..pjg kisahnya..
sbln sblm raya..my housemates pun bercerita..
“din,kita g turki jom..murah je..alang2 duit byk nih”
“X pun kita g france ke..tiket murah je”
Jadi..hati aku pun berbunga2..oh yeah..finally I’ll go somewhere after 3 yrs lepak kat mesir nih..mane x nya..sblm ni duit ciputttt btul..but Alhamdulillah..april lepas dato’ noh omar came
here announcing the newly revised allowance..100 percent naik..=)
Skali visa aku mati pulak dah..xguna btul..so klu nak kuar kena gamble la.bila dah kuar,nak masuk mesir balik..kena byr LE 150 bodo2 je..hish..so, hajat aku pun mati kat situ..
3 days before the start of the holiday..suddenly a good news came..visa dah dpt..pulak dah..by the time dapat visa tuh..travel agent pun dah tutup sume offer2 yg ada..tiket pun sure la dah habis..dengan aku yg x plan ape2..
Frust gila duh..xpe la xde rezeki..kumpul la duit lagi..haha..bila dah abis cuti maka kedengaran lah cerita mereka2 yg kuar dr mesir berjalan2..aduh..sedey btul laa
Byk tempat jugak diorg2 ni jln..some of them….
‘’Amsterdam,Paris,Rome,Valencia,Jordan,lubnan,Syria,germany,Switzerland,rep. chezch,Madrid’’
Hebat nya diorg nih..seriously..tabik la korg..xpe2..my time will come..inshaALLAH..korg dah g sane bgus jugak..boleh aku amik nasihat..haha..nak sedapkan hati je sbnarnya..
Overall..i still had a good time over the holiday.lapah lembu..lapah kambing..lapah khoruf…pastu mkn mkn mkn..haha..best jugak..alhamdulillah..xde la buang masa je..thats all..
Have a nice day =)

2 comments:

Cik Duktur Paan MD said...

xde visa pon lepas jelaa din
x kene baya pon.

xpe2.usaha lg taon dpn hehe.

din said...

cess..ko dah g bley laa
jeles gile aa aku..xpa..nanti aku jln2 lagi daasat punya

inshaALLAH

europe..im coming..haha