Friday, 4 December 2009

rehat la sebentar

tinggal beberapa hari je lagi nak exam..hadui la

salam wbt

baik lah...kini student medic 4th year di alex tidak lagi baca buku..semua kalut nak cari ppt docs..haha..sebab buku pun tak lengkap mana..jadi bersengkang matalah semua orang di depan laptop

mungkin ada la beberapa kerat..seperti saudara **i
(nama di rahsiakan..haha)..
yang semangat nak print sume ppt docs..tahniah..tabik la bro..

jadi dalam dok baca guna laptop tu..kemalasan pun melanda..jadi aku pun masuk ke bilik yasir lalu terjumpa buku yang sangat best---enjoy your life--.
kalau nak cerita pasal buku ni..sampai bila tak habis..pergi la beli sendiri..bace..tp mungkin pada masa hadapan..aku post la sedikit sebanyak pasal buku ni..terbaekkkk!!!

ok...cuma nak berkongsi satu kisah daripada buku ni..berkenaan Rasullullah SAW..baginda buat lawak..sangat menarik..sile lah bace

A man came to the prorphet(PBUH) wanting a camel to rise on for a journey or expedition.the Prophet(PBUH) said to him jokingly " i will give you an offspring of a camel".the became surprised and thought of how he could possibly ride a camel's offspring that could not carry his weight.He said "O Messenger of Allah! what would i do with a camel's offspring? The prophet(PBUH) said "does a camel give birth to anything but an offspring?

meaning; i will give you a grown camel,however, no doubt, it is still another camel's offsping!

lepas baca cerita ni..aku terdiam seketika..sebab tak paham..then terus gelak terbahak2..haha
lawaknya simple saja..tp mungkin sebab banyak sgt dok bace lecture notes..otak dah tak menentu..jadi bila jumpa cerita ni..ape lagi..gelak la =D

itu saja..
sebelum tu..nak minta maaf kepada siapa-siapa lah..andai kata aku ada buat salah ke..ada orang terasa hati ke..ape2 ke..nak exam dah ni..hadui

roomate aku juga tak balik lagi dari jordan..sesat ke mamat ni..haiya

orait..till then

salam wbt

thanks for reading..have a nice day!!!

5 comments:

hanif hafiz said...

oo..paham2..
nnt nk kawen ngn anak manusia la..

niktaufik said...

din, tu la ko...xjg elok2 roomate ko...
kn dh bawa diri lari ke jordan...
baik ko cari dia....


hahahahahaha

padel MD said...

salam ziarah..

all da best utk exm ko din..moga masa stadi ko yg digunakan utk kerja2 SR dibalas dgn kesenangan dlm exm nnti..ingat tu!so,jgn duk down je..haha..

doakan aku etep...dop?

Neo Rantissi said...

good luck exam bro! Rabbuna yusahhil!

din said...

salam

haa...bguih le abu..cepat2 la kawen =p

topek..
alhamdulillah..rumateku da balik da..jumpe da jln pulang..haha

padel..
mekasih bro..semangat balik dah aku..
inshaAllah..same2 kita doa..=D

neo..
bro..ko pun,bukan aku je ada xm kan..hehehe
rubbuna yusahhil =)